Pozor na Wentworth Securities, nemá licenci na služby v Česku

Praha - Česká národní banka upozornila na aktivity podnikatele Davida Maráška, který na území České republiky v zastoupení americké společnosti Wentworth Securities neoprávněně nabízí investiční služby. ČNB o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Marášek označil nařčení ze strany ČNB za lživá a neoprávněná.

Jak uvedla centrální banka, Marášek a společnost Wentworth Securities nemají v současné době licenci na poskytování investičních ani jiných služeb na finančním trhu v České republice. Nejsou proto oprávněni poskytovat investiční služby na území ČR a nepodléhají dohledu ČNB. „Na vložené finanční prostředky se nevztahuje možnost náhrady z Garančního fondu obchodníků s cennými papíry,“ uvedl Tomáš Zimmermann z tiskového odboru ČNB.

Sám Marášek v reakci na prohlášení ČNB uvedl, že jedinou investiční činností, kterou v posledních letech v Česku vykonává, je pouze poradenství přibližně desítce privátních akreditovaných investorů. „Já i přesto, že jsem v USA od roku 1996 licencovaným makléřem, mám stále platné povolení činnosti ekonomických a finančních poradců vydané v ČR v roce 2005,“ uvedl.

Poradenství se týká podle Maráška primárního úpisu společnosti Sunset Suits. „Žádné další prodejní či marketingové aktivity na území ČR striktně nevykonávám,“ dodal.