Odvolání šéfa drah Žaludy již bude na novém ministrovi dopravy

Praha – Na pokyn odstupujícího ministra dopravy Gustava Slamečky je jednání dozorčí rady Českých drah, které se mělo uskutečnit v pátek 2. července, odloženo. Rada měla hlasovat mimo jiné i o odvolání šéfa drah Petra Žaludy. Termín byl posunut na druhou polovinu července. Situaci tak již bude řešit nový ministr resortu Vít Bárta. Píše o tom server Euro.cz.

Žaludovi hrozí odchod kvůli odvolání Bazaly

Dozorčí radu Českých drah na tento pátek původně svolal náměstek ministra dopravy a předseda dozorčí rady Jaroslav Král. Reagoval tak na odvolání managementu soustředěného kolem Josefa Bazaly z ČD Cargo.

Jedním z bodů programu pátečního jednání mělo být i rozhodování o osudu Žaludy a představenstva. „Odvolání je věc dozorčí rady a rozhodnutí je plně v její kompetenci. Ale nejsem si vědom žádného pochybení. Pokud se mne ale někdo zeptá na má poslední rozhodnutí, rád mu je vysvětlím,“ uvedl Žaluda.

Vedení Českých drah jako důvod nedávného Bazalova odvolání uvedlo neuspokojivé hospodaření a obstrukce během mimořádného auditu, který má ukázat skutečný stav firmy. Bývalý šéf společnosti tyto důvody odmítl.

Vydáno pod