Česká pošta nově doručuje zásilky i večer

Praha - Česká pošta zkouší večerní neplacené doručování zásilek. Na zkušební provoz v krajských městech najela od července. O novém čase roznášek informuje dnešní vydání deníku Právo. Pokud se večerní roznáška osvědčí, zavede ji pošta od dubna 2011 na všech pobočkách. Chce se tak postavit konkurenci a zvýšit úspěšnost při doručování balíků - ročně jich přepraví 32 milionů.

Podle informací pošty se u firem pohybuje úspěšnost dodání balíků kolem 95 procent, ale u fyzických osob dosahuje jen asi 50 procent. „Předpokládáme, že s večerní roznáškou se úspěšnost doručení podstatně zvýší,“ uvedla generální ředitelka České pošty Marcela Hrdá.

Česká pošta by se zavedením večerního doručování vypořádala i s tlakem konkurence. Balíková služba PPL ze skupiny DHL podvečerní doručování nabízí už několik let, preferují je zejména klienti internetových obchodů.

Balíky v rámci večerní roznášky budou doručovatelé lidem dopravovat mezi 16:00 až 19:00, příjemce navíc předem upozorní, kdy mu bude zásilka dodána.