PRE láká zákazníky na pevně stanovenou cenu elektřiny

Praha - Společnost Pražská energetika (PRE) začne od srpna nabízet dodávky elektřiny domácnostem s pevně stanovenou cenou do konce roku 2012. Firma tím chce bojovat proti odlivu klientů ke konkurenci, sdělil dnes na tiskové konferenci mluvčí PRE Petr Holub. S novým tarifem Komfort+ Bonus 2010 dodá PRE zákazníkům také každou desátou kilowatthodinu zdarma.

„Odchází od nás 1 500 až 2 000 zákazníků měsíčně,“ uvedl Holub. „Nemůžeme sedět s rukama v klíně. Přicházíme proto s nabídkou, abychom tento negativní trend zastavili a otočili ho v náš prospěch.“ Podle PRE si zákazníci mohou objednat příznivější a pevně stanovenou cenu elektřiny na 28 měsíců a průměrná pražská domácnost by tím při současných cenách elektřiny měla ušetřit zhruba 800 korun ročně. „Nabídka je určena pro domácnosti, které elektřinou svítí, žehlí, luxují. Není však určena pro domácnosti, které elektřinou topí nebo ohřívají vodu,“ uvedla vedoucí oddělení marketingu prodeje PRE Lucie Badová.

Novinka od PRE je určena všem zájemcům z celé ČR

„Věříme, že oslovíme zákazníky, kteří si přejí dlouhodobou jistotu v otázkách ceny,“ dodala. Zákazníci si mohou tarif Komfort+ Bonus 2010 objednat od srpna do konce října letošního roku. Nedávno představila novou nabídku ve snaze získat klienty také energetická firma Bohemia Energy. Zákazníkům garantuje nejnižší ceny elektřiny a plynu na dobu dvou až deseti let. Pokud firma záruky nedodrží, může klient smlouvu vypovědět bez jakýchkoli poplatků. V jiném případě zaplatí 3 000 korun. S nabídkou pevně stanovené ceny elektřiny přišla v minulosti také společnost ČEZ.