Fortuna možná bude Sazce ukrajovat z tržeb z číselných sázek

Praha – Už i sázková společnost Fortuna může podnikat v číselných sázkových hrách. Dosud byl tento segment doménou jedničky domácího loterijního trhu Sazky. Fortuna totiž podle serveru iHNed.cz  získala od ministerstva financí licenci na číselné sázky. „Je to pro nás první krok pro případný rozjezd nového projektu,“ řekl serveru mluvčí Fortuny Vladan Crha.

Mluvčí Fortuny Vladan Crha

„O licenci jsme žádali proto, že tento obor pro nás může být zajímavý a chtěli jsme mít prostor pro jeho start.“

Záměr je však zatím pouze v počátku a Fortuna není rozhodnutá, zda novou loterii spustí. Fortuna je po Tipsportu v Česku druhý největší hráč v oboru kurzových sázek. Pokud Fortuna spustí vlastní číselné hry, stane se přímým konkurentem Sazky a mohla by ji připravit o část příjmů.

Telefonát mluvčího společnosti Fortuna Vladana Crhy (zdroj: ČT24)

Jen loni překračovaly u Sazky vklady do číselných her typu Sportka, Euromiliony, Šťastných 10 či Keno sedm miliard korun. Celkové vklady do loterií u Sazky činily více než osm miliard korun. Skupina Penta, která Fortunu vlastní, měla podle iHNed.cz navíc přinejmenším donedávna zájem o část aktivit Sazky.

U Fortuny se dá sázet na 1500 pobočkách

Fortuna provozuje více než 1500 poboček a denně obslouží čtvrt milionu zákazníků a v Česku i ve světě se zaměřuje na sportovní kurzové sázky. Ze skupiny Penta přijala společnost podle neauditovaných údajů v roce 2009 sázky za 338 milionů eur (zhruba 8,6 miliardy korun). To znamenalo meziroční nárůst o pět procent. Čistý zisk skupiny vzrostl meziročně o 5,5 procenta na 16,9 milionu eur (431 milionů korun).