ČPP už odškodňuje klienty zkrachovalé CK Svobodná cesta

Praha - Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) již vyplácí odškodnění klientům zkrachovalé Cestovní kanceláře Svobodná cesta. K výplatě plných náhrad pojišťovna přistoupila 14 dnů po oznámení úpadku kanceláře. Celkem 373 klientů obdrží od pojišťovny na pojistném plnění zhruba 3,7 milionu korun.

K vyhlášení úpadku přistoupila CK Svobodná cesta letos 23. července. „Díky zrychlenému procesu likvidace budou klienti moci využít vyplacených peněz pro svou letní dovolenou. K dnešnímu dni se s nárokem na odškodnění obrátilo na pojišťovnu již více než 50 procent poškozených,“ prohlásil Václav Hönig, ředitel úseku neživotního pojištění ČPP.

Klienti musí uplatnit nárok na úhradu škody odesláním oznámení o škodní události pojišťovně. Více informací včetně postupu a doporučení zveřejnila ČPP na svých internetových stránkách.

V době úpadku měla českolipská CK Svobodná cesta v Chorvatsku 44 českých turistů, pro které poslala autobus. Dalších 200 turistů mělo v dalších dnech odjet, jejich cesty ale už musela kancelář zrušit. Svobodná cesta patřila podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří Tomia Okamury k menším cestovním kancelářím, zajišťovala zájezdy pro 1000 až 2000 českých turistů ročně.