Bohemians 1905 je v insolvenčním řízení

Praha – Akciová společnost Bohemians 1905, která je vlastníkem stejnojmenného fotbalového klubu, údajně dluží své bývalé zaměstnankyni dvacet tisíc korun. Městský soud v Praze proto dnes se společností zahájil insolvenční řízení. Soud také vyzval případné další věřitele, kteří by chtěli v řízení uplatnit své pohledávky, aby je ve stanovené lhůtě u soudu přihlásili. Klub však vzápětí prostřednictvím svého ředitele a tiskového mluvčího Lukáše Přibyla oznámil, že již záležitost vyřešil.

Úryvek z návrhu bývalé zaměstnankyně:

„Tuto částku mi zaměstnavatel neupírá, tvrdí jen, že nemá peníze a jejich vyplacení neustále odkládá s tvrzením, že je insolventní.“

Zaměstnankyně ve firmě pracovala jako účetní od roku 2006 do dubna letošního roku. V návrhu na prohlášení konkurzu uvedla, že jí bývalý zaměstnavatel dluží část odstupného ve výši 20 tisíc korun. Výplatní termín byl 20. května.

Ředitel Bohemians 1905 Přibyl přiznal, že klub částku dlužil. Dodal však, že už je vše vyřešeno. „Z interních důvodů jsme platbu odkládali, ale nerad bych to rozebíral přes média. Navíc jsme to již vyřešili a zaplatili. Nyní jen čekáme, až to bude doručeno soudu,“ řekl Přibyl. Doplnil, že důvodem pozdržení platby nebyla finanční situace klubu.