Na internetu se objevila podvodná knihkupectví

Praha - Internetoví spotřebitelé by se měli mít na pozoru před dalšími podvodnými e-shopy. Elektronická knihkupectví Nejlevnějšíknihkupectví.cz a Knížkárna.cz podle uživatelů pouze od zákazníků lákají peníze a zboží nedodávají. Informoval o tom dnes srovnávač cen Heureka.cz. Obchody, které mají stejného majitele, lákají na velmi nízké ceny.

Podle Heureky je provozovatelem obou serverů podnikatel Daniel Winkler, který podle veřejně dostupných zdrojů stojí za několika dalšími údajně problémovými firmami.

„Je to další z případů, kdy se nevyplatí hledat pouze nejnižší cenu. Je potřeba pečlivě vybírat internetový obchod, jeho důvěryhodnost si dobře ověřovat a věnovat čas čtení zkušeností opravdových zákazníků. Také doporučujeme vyhledávat obchody s certifikátem Ověřeno zákazníky, protože to je jediný způsob, který zaručuje pravost recenzí, a podvodníci tak nemají možnost ovlivnit recenze ve svůj prospěch,“ uvedl Tomáš Hodboď z Heureky.

V minulosti nekale postupoval také například obchod www.tech-shop.cz, který zákazníkům nedodal objednané zboží a navíc od nich získával citlivé osobní údaje. Nyní již neexistuje. Stejně jako prodejce Shop-elektro.com.

Zkušenosti zákazníků e-obchodu Nejlevnějšíknihkupectví.cz na serveru Heureka.cz

PODVODNÉ STRÁNKY!!! Zaplaceno 769 korun, knihy nikde, nikdo nereaguje…dle předchozích příspěvků zboží ani peníze už neuvidím. Při podání hromadné žaloby se připojím.

NEDOPORUČUJI! Též jsem naletěl… Nechápu, jak Seznam může v sekci zboží tuhle firmu vůbec zobrazovat, když nemá ani jedno pozitivní hodnocení. Pozor, další e-shop tohoto podnikatele: http://knizkarna.cz/

Zboží bylo zaplaceno a samozřejmě nedorazilo, jedná se o podvod! Přidávám se k předchozím negativním reakcím. Zboží zaplaceno, ale neobdrženo. Dle slov živnostenského úřadu firma převedla sídlo firmy na obecní úřad, což samo o sobě je prvním znakem k opatrnosti. Nicméně je pozdě, firma přijímá peníze a vesele obchoduje bez odesílání zboží zákazníkům, rád bych se připojil k hromadné žalobě.

Podala jsem podnět na ČOI pro Vysočinu. Snad se tím budou zabývat. Můžete se přidat prostřednictvím elektronického podání na www.COI.cz. Jsem pro hromadnou žalobu. Nechápu jak je možné, že e-shop stále funguje. Zaplatila jsem 1 230 korun a stále jen čekám.

Nakupuji přes internet několik let a nechápu, jak je možné, že tady ještě dnes bez postihu mohou podnikat takoví lidé, jak to, že není ten člověk dávno zavřený?????

Taky jsem naletěla, jsem bez knížky i bez peněz, telefon neodpovídá a na maily jsem se taky odpovědi nedočkala. Prostě jeden velký podvod!

Vydáno pod