OnTheRoad.to jede zkusit štěstí do Silicon Valley

Praha – Za lepší budoucností do Silicon Valley míří další česká IT společnost. Tentokrát jde o OnTheRoad.to. Tříměsíční pobyt v americkém centru byznysu jí umožnil program CzechAccelerator agentury CzechInvest. Čtvrt roku stráví v inkubátoru Plug and Play Tech Centru ve středisku, kde sídlí i takoví velikání jako Google, Oracle nebo Microsoft.

Firma chce ve Spojených státech zazářit se serverem, který lidem usnadní zůstat v kontaktu s přáteli a rodinou, i když jsou na cestách, tedy na dovolené nebo na výletě. I když míří zakladatel společnosti Michal Bláha do Silicon Valley jen na tři měsíce, chtěl by projekt stihnout představit venture kapitalistům a investičním skupinám, v nejlepším případě odjet i s podepsaným kontraktem. Jak sám dodává, v Americe to možné je. Právě rychlostí podnikání se totiž USA od Evropy liší.

Michal Bláha o důležitosti inkubátoru

„Důležitá je fyzická přítomnost. Kdybych chtěl navazovat s někým partnerství a řešil bych to mailem nebo telefonem z Evropy, tak mám obrovskou nevýhodu a pravděpodobně se ani nedostanu k těm správným lidem. Jeden z těch důvodů, proč právě odjezd do Silicon Valley, jsou kontakty.“

Rozhovor s Michalem Bláhou (zdroj: ČT24)

Firma sice vysílá do Spojených států jenom dva pracovníky, náklady jsou prý příliš vysoké, přesto je o co stát. Loni strávila společnost v Silicon Valley pouze dva týdny. Z kontaktů, které si tam vytvořila, ale podle slov jejího zakladatele žila ještě tři čtvrtě roku. Tentokrát má výlet za oceán nastartovat slibnou budoucnost. Nejprve by firma ráda expandovala do USA. Potom ale i do Japonska a Číny.

Vydáno pod