Čeští lyžaři se mohou těšit, skiareály připravily řadu novinek

Špindlerův Mlýn - Řadu novinek přichystaly na letošní zimní sezonu české skiareály. Lyžaře čekají kvalitnější sjezdovky a vleky nebo nové snowparky. Ve většině středisek zaplatí za skipasy stejné ceny jako loni. Raritou je třeba první šestisedačka v Česku v Jeseníkách v Koutech nad Desnou nebo svah pro handicapované lyžaře ve Skiareálu Lipno. Velké změny připravily i areály v Pardubickém kraji. Nově vzniklo středisko v Červené Vodě, v Dolní Moravě na Orlickoústecku investovali čtvrt miliardy do nové čtyřsedačky, sjezdovek nebo dětského ráje s lyžařským kolotočem.

Největší české lyžařské středisko Špindlerův Mlýn letos na zlepšení podmínek pro lyžaře vydalo 30 milionů korun, podobně jako loni. Cena jednodenního skipasu zůstává stejně jako loni na 700 korunách. „Hlavní část investic ve výši kolem 13 milionů korun šla do rekonstrukce sociálního zázemí a občerstvení na horní stanici lanovky Medvědín,“ řekl Jiří Beran, ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

V Harrachově čeká na milovníky zimních sportů víc sněžných děl nebo kamer, které snímají sjezdovky. V Rokytnici je novinkou internetový systém, který bude podle čísla jízdenky monitorovat pohyb lyžaře.

Reportáž Evy Davidové (zdroj: ČT24)