ČNB varuje před investiční firmou Calla Corporation, nemá licenci

Praha - Česká národní banka vydala varování před firmou Calla Corporation, jež prostřednictvím internetových stránek calla-investment.cz nabízela možnost investování. Ovšem dle informací centrální banky k tomu nemá povolení. Firma jakékoliv pochybení odmítla. Dle ČNB podobných firem, které lákají od lidí peníze, přibývá. Jména společností s licencí si mohou zájemci najít na internetových stránkách centrální banky.

„Nabízí služby, k nimž nemá oprávnění k činnosti,“ uvedl mluvčí ČNB Marek Petruš. Společnost přitom ještě před několika dny na internetu uváděla, že povolení ČNB má. „Povolení, které má na svých webových stránkách, je podle našeho názoru zfalšované,“ upozornil Petruš a varoval případné zájemce o služby firmy před ztrátou investic.

Společnost však má za to, že ke své činnosti povolení nepotřebuje. „My jsme si toho vědomi, ale co se týká investic, ty jsou postaveny trochu jinak, takže toto není potřeba,“ sdělil televizi Prima jeden z majitelů firmy. Společnost dnes k večeru své stránky zablokovala.

Informace na stránkách ČNB

Česká národní banka upozorňuje, že společnost CALLA Corporation, s.r.o. se na svých webových stránkách prezentuje jako subjekt licencovaný Českou národní bankou, prezentované povolení k činnosti je ovšem zfalšované. Česká národní banka důrazně upozorňuje, že tato společnost nedisponuje žádným povolením k činnosti udělovaným Českou národní bankou.

Vydáno pod