BMW svolává v USA do servisu zhruba 150 tisíc vozů

Washington - Německá automobilka BMW svolává zhruba 150 tisíc luxusních vozů k opravě vadných palivových čerpadel, které mohou během jízdy způsobit ztrátu výkonu motoru. Opatření se týká severoamerické divize BMW, respektive vozidel BMW prodaných na území Spojených států. BMW zdůraznilo, že v souvislosti s vadnými čerpadly nebyly hlášeny žádné nehody nebo zranění.

Svolávací akce se týká modelů 335i vyrobeného v letech 2007 až 2010, 135i, 535i a X6 xDrive35i z let 2008 až 2010 a roadsteru Z4 sDrive35i s datem výroby 2009 až 2010. Do servisů by se tak dobrovolně měla sjet BWM vybavená motory s dvojitým turbem a vkládaným šestiválcem. Tyto motory disponují přímým vysokotlakým vstřikováním High Precision. Ovšem je u nich třeba vyměnit vadná palivová čerpadla.

Přitom v současnosti BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Firma již začátkem měsíce oznámila, že svolá po celém světě k opravě zhruba 350 tisíc luxusních vozů kvůli problému s brzdovým systémem.

Do centra pozornosti se zprávy o svolávání automobilů k opravám dostaly poté, co byla největší světová automobilka Toyota Motor nucena svolat po celém světě k opravě přes osm milionů automobilů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Do té doby byly vozy japonské Toyoty pověstné svou kvalitou.

Dělníci v BMW
Zdroj: ČT24
Vydáno pod