Štěnice ve Waldorf Astoria odrazují (nejen) bohaté klienty

New York - Luxusní hotel Waldorf Astoria v centru New Yorku čelí žalobě. Několik klientů si totiž stěžovalo, že se po jejich pokojích proháněly štěnice. Někteří si je dokonce nevědomky přinesli i domů. Hotel ale tvrdí, že zatím nenašel o přítomnosti štěnic žádný důkaz. Hotel byl přitom pro návštěvníky vždy symbolem nevtíravého luxusu a pohodlí.

Hotel Waldorf Astoria si v květnu pro svůj pobyt v New Yorku vybral i manželský pár z Michiganu Christine a David Drabickiovi. Z hotelu si ale nevědomky odnesli i nevšední suvenýr. Podobné zkušenosti má i Susan Igneriová: „Vůbec tomu nemohu uvěřit, je to jako zlý sen.“

To, že jí štěnice nalezly v hotelovém pokoji do kufru, Susan Igneriová vůbec netušila. Až další den ráno se probudila s nepříjemnými svědícími flíčky na těle: „Zašla jsem hned ke svému lékaři a ten mi řekl, že je to pokousání od štěnic. Hned to poznal.“ Tato informace Susan podle jejích slov velmi rozčílila. Sázela na dobré jméno hotelu. „Štěnice nalezly i do rozkládací pohovky. Musela jít proto z domu,“ dodal Susanin advokát Donald Kiley.

Štěnice ve Waldorf Astoria (zdroj: ČT24)

Na likvidaci štěnic musela Susan zavolat speciální firmu. Sama by na to nestačila. Podle odborníků je boj se štěnicemi opravdu náročný. Zdržují se totiž v úkrytech, kde jsou dobře chráněné před kontaktem s hubícími prostředky. Navíc velmi často migrují mezi jednotlivými byty, takže se musí hubit plošně.