Na bankovním trhu zůstává jedničkou Česká spořitelna

Praha - Bankou roku se v hlasování odborníků letos opět stala Česká spořitelna před Komerční bankou a Raiffeisenbank. Také hodnocení pojišťoven vyhrála, stejně jako loni, Kooperativa. Bankéřem roku porota zvolila generálního ředitele GE Money Bank Petera Herberta. Oproti loňským ročníkům ale přineslo klání několik novinek. Jednou z nich je nová kategorie Banka bez bariér 2010, ve které hlasovali handicapovaní klienti šesti největších bank na českém trhu. I tady byla jedničkou Česká spořitelna před GE Money Bank, na třetím místě skončila Raiffeisenbank.

Česká spořitelna obhájila vítězství také v kategorii „nejdůvěryhodnější banka roku“, a to před Komerční bankou a ČSOB. O pořadí v této kategorii rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. Nejdynamičtější bankou se stala Raiffeisenbank.

„Výsledky nepřinesly žádné překvapení. Volba zcela nových jmen by možná byla zábavnější a mediálně vděčnější, ale upřímně řečeno bych v takovém bankovním sektoru mít peníze uložené nechtěl,“ komentoval výsledky generální ředitel Fincentra Petr Stuchlík.

Mezi stavebními spořitelnami zvítězila již pošesté v řadě Modrá pyramida. V kategorii Penzijní fond roku obhájil loňské vítězství Allianz penzijní fond. Nově se letos hlasovalo také o pojišťováka roku, kterým se stal Petr Zapletal z Pojišťovny České spořitelny. Stejně jako v kategorii o nejlepšího bankéře ho volí sami nejvyšší představitelé pojišťoven nominovaných v kategorii Pojišťovna roku.

Soutěž Fincentra se snaží upozornit na finanční instituce působící v ČR a jejich služby a produkty. V minulosti se soutěž jmenovala MasterCard Banka roku. Základním kritériem hodnocení je zaměření na drobnou klientelu. O vítězi klání rozhoduje ve většině kategorií odborná porota, která čítá na 50 odborníků z finanční oblasti, bankovnictví, státní správy i akademické sféry.

Vydáno pod