T-Mobile vystřídá po deseti letech šéfa

Praha - Na ústředí T-Mobilu začalo střídání stráží. Roland Mahler přenechá na začátku příštího roku po deseti letech ve funkci ředitelské křeslo Milanu Vašinovi, jenž dosud sbíral zkušenosti jako výkonný ředitel pro marketing, prodej a služby zákazníkům Slovak Telekomu. Mahler by pak měl zůstat v Česku jako předseda představenstva společnosti, dosud byl pasován do role nejdéle sloužící šéfa mobilního operátora v Česku.

Za panování Mahlera obě konkurenční firmy změnily majitele a vystřídaly několik ředitelů. Šéf T-Mobilu (dříve Pegas) si ale své místo uhájil deset let. „Na jednu stranu to bylo úspěšných a zábavných deset let, na druhou stranu se teď musím srovnat s tím, že můj profesionální život pomalu končí a měl bych si začít užívat tu druhou stránku života,“ říká Mahler.

Mahler za své největší úspěchy považuje prvenství na tuzemském trhu a rozšíření působnosti T-Mobilu do nových oborů, jako je třeba internet přes pevnou linku nebo satelitní televize. „T-Mobile trochu zaspal s pokrýváním sítí třetí generace, nicméně snaží se to dohánět,“ komentoval Mahlerův výčet šéfredaktor časopisu Mobility Tomáš Doseděl. T-Mobile se totiž klasickým sítím třetí generace bránil. Po úspěchu iPhonu ale názor změnil a začal zvyšovat pokrytí rychlým mobilním internetem.

Milan Vašina, nastupující generální ředitel firmy T-Mobile:

„Nebude to žádná revoluce, spíš evoluce. Myslím si, že musíme pokračovat v tom, jak dále etablovat jedničku na trhu. Musíme také pokračovat dál v datech.“

Právě datové sítě jsou pro mobilní operátory největší prioritou. Nutí je k tomu především rostoucí zájem o chytré mobilní telefony a internetové spojení obecně.

T-Mobile
Zdroj: Frank Augstein/APN Photo