Na fotbal s Fotbal Travel – ČMFS zakládá vlastní cestovku

Praha – Chceme, aby naši fanoušci jezdili na zápasy s námi, vzkazují fotbaloví funkcionáři Česku. Českomoravský fotbalový svaz se proto rozhodl založit vlastní cestovní agenturu Fotbal Travel. Zjistila to Česká televize. Agentura by měla vozit fanoušky na zahraniční zápasy národního týmu. Dosud byla praxe taková, že se fandové dostávali na tato utkání sami, po vlastní ose. Vznik fotbalové agentury inspirovaly příklady ze zahraničí, třeba z Německa.

Cestovní agenturu zakládá Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s Čedokem. „Myslím si, že by to mohlo prospět turistickému ruchu v oblasti sportu, a protože máme v té společnosti většinu, tak i určité finanční zisky pro fotbal,“ věří předseda ČMFS Ivan Hašek. Kolik ze vstupenek, které dostává přidělené, bude svaz prodávat v rámci zájezdu, a kolik nabídne přímo, zatím není jasné.

Otazník visí i nad tím, v jakém rozmezí se budou pohybovat ceny zájezdů. „Osobně si myslím, že akutečnost, že to bude dělat fotbalový svaz ve spolupráci s cestovní kanceláří, tu službu trošku prodraží, než když si koupíte samostatnou letenku a jedete si sám po vlastní ose,“ míní Jan Berger z katedry cestovního ruchu Vysoké školy ekonomické v Praze.

Reportáž Hany Vorlíčkové (zdroj: ČT24)

Miroslav Res, generální ředitel Čedoku:

„Jsme připraveni i na fanoušky v ráži a na tyto zájezdy budeme vysílat zesílenou delegátskou službu.“

První fanoušci by s Fotbal Travel měli odletět už na kvalifikační zápas národního týmu s úřadující mistry světa - Španělskem. Utkání se hraje 25. března. Vedení cestovní kanceláře věří, že se zájezdy budou prodávat dobře. A to nejen na kvalifikační zápasy. Už příště by Fotbal Travel chtěl odvést na zápasy kolem pěti tisíc fanoušků.

Zakladatelé Fotbal Travel přiznávají, že myslet se musí na všechno – třeba i na agresivní fanoušky. Zdemolované autobusy ani letadla firma riskovat nechce. Na některé zápasy, které by mohly přitáhnout pozornost fotbalových chuligánů, bude proto Čedok posílat zesílenou delegátskou službu.

Vydáno pod