Část českých bank otevře brány i na Štědrý den

Praha - Některé české banky nezavřou své pobočky ani na Štědrý den. Navíc na Silvestra pak budou v provozu téměř všechny. Banky tak chtějí vyjít vstříc lidem, kteří potřebují poslat své peníze ještě do konce roku. Naopak své nonstop služby nabízí řada firem v případě prasklého potrubí nebo ztracených klíčů.

Například na všech pobočkách Poštovní spořitelny, Raiffeisenbank i UniCredit Bank odejdete s pořízenou i 24. prosince. Ještě loni byly přitom všechny banky v tuto dobu zavřené. „Ve dnech 24. prosince, 26. prosince a 1. ledna bude k dispozici celkem dvaadvacet poštovních poboček po celé České republice. Na první svátek vánoční, v sobotu 25. prosince, budou všechny pobočky zavřeny,“ říká tisková mluvčí Poštovní spořitelny Denisa Salátková.

Platební příkazy navíc bez problémů vyřídíte i na Silvestra. Poslední den v roce budou mít dopoledne otevřeny téměř všechny platební ústavy. S platbami ale neotálejte, radí banky. Tato rada se týká hlavně zahraničních transakcí. Mají-li být peníze připsány na účet ještě letos, ideální datum, kdy podat platební příkaz, je podle nich právě dnes.

Reportáž Veroniky Markové (zdroj: ČT24)

Otevírací doba vybraných bank

Česká spořitelna

24.–26. 12. 2010 zavřeno
27.–30. 12. 2010 standardní otevírací doba
31. 12. 2010 otevírací doba v pobočkách do 12:00

Komerční banka

Všechny pobočky Komerční banky, včetně míst se sobotní a nedělní otevírací dobou, budou v závěru roku 2010 v provozu ve standardních otevíracích hodinách. Výjimkou je pouze pátek 31. prosince 2010, kdy bude zkrácena otevírací doba poboček do 13:00 hodin. Na Štědrý den bude mít banka zavřeno.

ČSOB

Celá pobočková síť bude ve dnech 24.-26. 12. 2010 a 1. 1. 2011 uzavřena. Dne 31. 12. 2010 bude provozní doba omezena pouze do 13:00 hodin.

Zabouchnuté klíče vyřešíte nonstop

Ve vánočním čase se není třeba bát nejen o platby, ale ani když si kvůli vánočním návštěvám zabouchnete dveře. Zámečnické pohotovosti si svátky dopřávat nebudou. Jinak to ale bude v obchodech, kde ještě na Štědrý den do dvou hodin nakoupíte dárky třeba v obchodních centrech bez problémů, stejně tak i jídlo. Obchody s potravinami budou zavřené 25. prosince a 1. ledna.

Pokud budou nedočkavci chtít například některé dárky hned po Štědrém dnu vyměnit, mají šanci. Pouze otevírací doby obchodních center jsou různé, některá jsou 25. prosince a 1. ledna zavřená, jiná fungují v upraveném režimu.