Češi utratí miliony za nejrůznější sázky

Praha - Sázení na cokoliv. Tak by se dala nazvat nová záliba, kterou si našli Češi. Desítky milionů ročně utratí třeba za tip, že Zlatého slavíka vyhraje někdo jiný než Karel Gott nebo že státní maturitu neudělá přes 30 procent všech studentů. V roce 2010 sázeli Češi nejvíc na výsledky voleb a taky na to, jestli uprchlý podnikatel Pitr bude navrácen do Čech. Například na politiku už se někteří bookmakeři stačili specializovat. Existují ale i takové příležitosti, které bookmakeři konzultují s odborníky.

„V podstatě bookmakeři reagují na aktuální dění a v momentě, kdy se kdekoliv na planetě zrodí nějaká atraktivní příležitost, jsou schopni do pár minut reagovat a tu sázkovou příležitost klientům nabídnout,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Vrátí se Paroubek do čela ČSSD? Vsaďtě si!

Reportáž Jakuba Linky (zdroj: ČT24)

Podle nabídky sázkových kancelář si lidé mohou vsadit na nejrůznější události. Například zda rok 2011 bude nejchladnějším rokem za posledních 50 let, jestli kurs eura spadne pod hranici 20ti korun, zda Kajínek bude zproštěn viny a propuštěn a v neposlední řadě jestli se předsedou Sociální demokracie opět stane Jiří Paroubek. „Stále platí, že pan Paroubek je žijící legendou ČSSD, takže bookmakeři musí i s touto variantou počítat,“ doplnil Šrain.

Velký optimista může vsadit třeba na to, že na Kubě právě letos padne komunistický režim, kurs je 300:1, a nebo na to, že fotbalová Slavia sestoupí do druhé ligy a klub pak koupí Radovan Krejčíř. Tady je kurs ještě vyšší, 500:1. „Objem sázek na společenské události se pohybuje v řádu desítek milionů korun, třeba na poslední řadu Stardance to bylo přes tři čtvrtě milionu korun,“ uvedl mluvčí Tipsportu Michal Peterka.

Ale v nabídce se nicméně najdou i vážnější sázky, třeba na to, že majitelé solárních elektráren vyhrají případnou arbitráž s Českou republikou. „Bookmakeři vlastně ohodnotili ty šance těch provozovatelů 1,2:1, což je velmi vysoká šance, že případnou arbitráž vyhrají,“ míní Peterka.