Spojení ČSA s letištěm nás poškodí, tvrdí Travel Service

Praha – Letecká společnost Travel Service se chce bránit. Vadí ji připravované spojení Letiště Praha a Českých aerolinií. Doposud musel největší charterový přepravce v zemi poskytovat informace pouze letišti. Po vzniku českého aeroholdngu se k nim ale může podle vedení firmy dostat i konkurence, konkrétně společnost Holidays Czech Airlines. Ta totiž patří do skupiny ČSA a stane se tak součástí připravovaného holdingu.

Holidays Czech Airlines se specializuje na přepravu pasažérů cestovních kanceláří. Je tak přímým konkurentem Travel Service, která se teď proto bojí, že by kvůli chystané fúzi mohla ztratit konkurenční výhodu. „Je s tím spojeno poskytování řady nabídek ze strany Holidays Czech Airlines, a to i našim stávajícím klientům,“ vysvětlil šéf Travel Service Roman Vik. Firma podle něj kvůli spojení ČSA s Letištěm může přijít až o stovky milionů korun ročně.

Letiště Praha tvrzení Travel Service kategoricky odmítá. „Letiště Praha a ČSA už je personálně propojené rok a nikdy k ničemu takovému nedošlo,“ uvedla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Reportáž Hany Vorlíčkové (zdroj: ČT24)

Ministr financí Kalousek předloží na vládu další materiál ohledně spojení ČSA a Letiště Praha do konce ledna. K fúzi dojít nemůže, dokud spojení neschválí antimonopolní úřad. Ten ale zatím žádost o propojení Letiště Praha a ČSA dosud neobdržel.