Pozor na nebezpečný kočárek pro panenky

Praha - Česká obchodní inspekce vydala varování před nebezpečným kočárkem pro panenky, který může způsobit zranění zejména dětem, a to kvůli špatné konstrukci. ČOI zakázala prodej této hračky, která byla vyrobena v Číně, a distributor podle mluvčího inspekce Tomáše Vozába kočárek pro panenky stáhnul z prodeje.

„Inspektoři České obchodní inspekce zjistili, že při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku je více než pravděpodobné, že nastane situace, při které může dojít k vnějšímu i vnitřnímu zranění dítěte,“ píše ČOI na stránkách.

Zákaz se týká kočárku pro panenky, který byl prodáván pod označením LL6100 No. 6617 EAN: 6900010005047 a do Česka jej dovezla firma T&T Company.

„Na hračce je pouze jedno blokovací zařízení, které se při rozložení nezaklesne a při zborcení celého kočárku se naskytne možnost skřípnutí prstů na bočních stranách konstrukce,“ uvedl Vozáb. Trubky jsou navíc přístupné, zakrytované lehce vloženými růžovými krytkami a některé krytky při manipulaci s kočárkem dokonce samy vypadnou.