S&P: Nejlepší český rating si zaslouží Česká pojišťovna

Praha - Česká pojišťovna potvrdila svoji sílu, mezinárodní ratingová agentura Standard and Poor's jí totiž opět udělila rating finanční síly A plus. Společnost tak má maximální možný rating, který lze v Česku získat. Stejnou známkou je totiž ohodnocena i Česká republika. Ratingová známka vyjadřuje hodnocení finanční a úvěrové pozice firmy na trhu.

Česká pojišťovna byla ratingem A plus poprvé ohodnocena v roce 2009. Své aktuální rozhodnutí agentura S&P zdůvodnila stále významnou pozicí, kterou si pojišťovna i za obtížných ekonomických podmínek na vysoce konkurenčním pojistném trhu udržuje. Za silnou stránku ČP považují experti S&P dlouhodobé vykazování vysokých výnosů a zásadní vliv na rating má také strategické postavení pojišťovny v rámci skupiny Generali.

Česká pojišťovna patří do Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva za více než 14 miliard eur a poskytuje v regionu služby více než deseti milionům klientů. Sídlo má v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Generali PPF Holding je společný podnik Assicurazioni Generali (51 procent) a PPF Group (49 procent).