V Olomouci začíná cestovní veletrh

Olomouc – Na Hanou se v těchto dnech sjíždějí z okolních regionů milovníci cestování. Na olomouckém výstavišti Flora začíná každoroční veletrh cestovního ruchu a využití volného času s názvem Tourism Expo. Mottem letošního 16. ročníku je Cestování pro všechny, kterým chtějí pořadatelé upozornit na cenovou i tematickou šíři nabídky. Akce se tradičně účastní zástupci českých cestovních kanceláří a agentury včetně zástupců ze Slovenska. Veletrh potrvá až do neděle.

Vystavovatelé nabízejí české i zahraniční zájezdy. Z tuzemských turistických oblastí mají největší zastoupení regiony střední a severní Moravy či východních Čech. „Jsou zde nabídky do velmi vzdálených destinací, ale i do tuzemských lázní, penzionů či chatových objektů,“ sdělila mluvčí výstaviště Zuzana Studená. Návštěvníkům areálu jsou prezentovány dovolené pro vyznavače sportu, pobyty pro lidi dávající přednost pohodlí i pro samotářské typy.

Kromě pobytových cílů se návštěvníci mohou seznámit i s folklorem či kulinářskými a řemeslnými zvláštnostmi jednotlivých regionů. V průběhu festivalu se navíc uskuteční barmanská show, módní přehlídky, znalostní soutěže nebo výstava fotografií. „Účast přislíbila města Olomouc a Zlaté Hory, Hanácký skanzen Příkazy, Muzeum Komenského Přerov i olomoucká zoologická zahrada na Svatém Kopečku, která přislíbila zpestřit veletrh i vlastním “živým„ exponátem,“ cituje server olomoucky.denik.cz manažerku výstavy Janu Jirovskou.

Rozhovor se Zuzanou Studenou (zdroj: ČT24)

Dnes a v sobotu je veletrh otevřen od 9:00 do 18:00, v neděli zavírá o hodinu dřív. Loni veletrh navštívilo zhruba 4 500 lidí.

Vydáno pod