Policie má na stole oznámení na Hušáka s Ulčákem

Praha – Centrální registr dlužníků eviduje trestní oznámení na předsedu představenstva Sazky Aleše Hušáka pro podezření z porušování povinnosti při správě cizího majetku a úvěrového podvodu. Další trestní oznámení eviduje na potencionálního investora Sazky Martina Ulčáka ze společnosti E-Invest. Vyplývá to z informací v insolventním rejstříku. Se Sazkou bylo 17. ledna zahájeno insolvenční řízení.

„V České republice může podat trestní oznámení kdokoliv na kohokoliv,“ reagoval na zprávu o trestním oznámení mluvčí Sazky Jan Tuna.

Městský soud v Praze dostal návrh na zahájení insolvenčního řízení se Sazkou od firem  podnikatele Radovana Vítka 17. ledna. Vítek skoupil pohledávky za Sazkou v hodnotě 1,5 miliardy korun a vlastní také zhruba čtvrtinu jejích dluhopisů.

Sazka minulé pondělí oznámila, že přijme pomoc od společností Penta a E-Invest. Firmy kvůli tomu uzavřely smlouvu o strategickém partnerství a poskytnou Sazce tolik peněz, kolik bude třeba k odvrácení insolvence. Sportovní svazy, které Sazku vlastní, dostanou podle dohody od Penty s E-Investem půjčku, investoři na oplátku získají podíl na zisku Sazky.

Svazy mají za půjčku ručit akciemi Sazky. Pokud by ovšem výnosy v období 15 let nestačily na splácení úvěru, podíly svazů v Sazce získá Penta s E-Investem. Dohoda o vstupu by měla platit právě 15 let a investoři v ní garantovali pro sportovní svazy roční příspěvek 200 milionů korun.

Vydáno pod