Prostějovský Lidl uzavřen kvůli myšímu trusu

Prostějov - Prodejna diskontního řetězce Lidl v Prostějově byla uzavřena kvůli špatným hygienickým podmínkám. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v prodejně zjistila výskyt myšího trusu, ale také živých i mrtvých myší a s firmou Lidl Česká republika zahájí správní řízení. Znovuotevření prodejny v ulici Újezd bude možné až na základě souhlasu SZPI, a to po odstranění všech zjištěných nedostatků a opětovné kontrole.

„V prodejně byl silný zápach po výskytu hlodavců. Na některých potravinách byly patrné stopy po myším okusu,“ uvedli inspektoři. Podle mluvčí Lidlu Sandry Kipetové firma nyní prodejnu dezinfikuje. V pátek by ji měli zkontrolovat pracovníci SZPI a poté by mohla být otevřena, uvedla. Podotkla, že Lidl své prodejny pravidelně deratizuje. Výskyt a původ hlodavců v prodejně v Prostějově firma vyšetřuje.

Kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám byly minulý týden uzavřeny také dvě provozovny ve Středočeském kraji. V prodejně potravin Aleny Hollanové v Obříství na Mělnicku našli inspektoři myší trus, v pražské výrobně medovníků společnosti STATUS - BOHEMIA company byla objevena plíseň.

Stopy po myších
Zdroj: ČT24/SZPI