Nastupujete do práce? Nyní dostanete více

Praha - V Česku stoupá nástupní hrubý plat. Podle statistik pracovního portálu Agentka.cz se v únoru meziměsíčně zvýšil o 3,5 procenta a výrazně se tak přiblížil dvaadvaceti tisícům korun. Nejvyšší nástupní mzdy podle průzkumu zaměstnavatelé nabízeli analytikům. Z čísel rovněž vyplývá, že se v únoru zvedl i počet nabídek práce.

Analytici hledající práci se podle únorových čísel portálu Agentka.cz mohou těšit na nástupní hrubý plat bezmála padesát tisíc korun. Jako druhá nejlépe placená místa server uvádí manažerské posty. Manažeři se při nástupu dočkají skoro čtyřiceti tisíc. O tisíc korun za nimi skončili personalisté.

Zaměstnavatelé v únoru hledali především obchodní zástupce, manažery a obslužné profese. Naopak ze strany žadatelů o práci byl největší zájem o post řidiče a manažerské funkce. Nejvíc žádostí o volná místa podle portálu Agentka.cz směřovalo z největších měst - Prahy, Brna a Ostravy.

Nástupní plat povyrostl (zdroj: ČT24)

Odborníci tvrdí, že na tuzemském trhu práce nastalo mírné oživení už v lednu. Podle nich za ním ale nestojí výraznější nárůst volných míst, ale spíše zájem lidí o změnu oboru, ve kterém pracují.

Práce v kanceláři
Zdroj: ČT24