Kinect se stal nejprodávanějším zařízením v historii

New York - Microsoft se dostal do Guinessovy knihy rekordů. Jeho Kinect, systém ovládání pro herní konzole Xbox, se stal nejrychleji se prodávaným zařízením historie. Během dvou měsíců evidoval osm milionů prodaných kusů. Kinect posunul konzolové hraní o krok dál a proměnil hráčovo tělo na ovladač. Svým řešením předběhl i dosavadní lídry prodejů - iPhony a tablety iPad.

Každý den od 4. listopadu, kdy šel Kinect na trh, do 3. ledna se prodalo průměrně 133 tisíc kusů. Dosavadní prodeje celkem dosáhly deseti milionů kusů.

„Můžeme potvrdit, že žádná jiná spotřební elektronika se nikdy neprodávala tak dobře jako právě Kinect. Prodat tolik za šedesát dní je neuvěřitelné,“ říká editor Guinessovy knihy rekordů na rok 2011 Gaz Davies.

Kinect rekordní (zdroj: ČT24)

Kinect snímá infračervenou kamerou hráčovy pohyby. Microsoft tak pokračuje v úspěšné cestě, kterou už před třemi lety objevilo Nintendo se svým modelem Wii. Třetí hráč na konzolovém trhu - Sony - už zase od podzimu razí svůj pohybový systém Move. Všechny tři firmy navíc čekají, že to budou právě nové systémy ovládání, které pomohou hernímu trhu z krize, která ho postihla během loňského roku.

Microsoft Kinect
Zdroj: ČT24/Microsoft