Největší výletní loď už pluje na Bahamy

Papenburg - Společnost Walta Disneyho nechala vyrobit novou a dosud největší výletní loď Disney Dream. Luxusní plavidlo za 900 milionů dolarů vyplulo z německých loděnic v Papenburgu, v docích amerického Port Keneverl ho vítaly tisíce zvědavců. Loď měří 340 metrů na délku. Až čtyři tisíce pasažérů se můžou ubytovat v jejích 1250 kajutách a projít po 14 palubách.

Loď se pyšní obřím divadlem

Vše ve stylu Walta Disneyho. Tak vypadá nová zaoceánská loď, kde se o cestující stará 1500 členů posádky. Ve velkoryse řešených interiérech jsou kluby, jídelny, plovárny, lázně, fitness i kina. „Hlavní divadlo na lodi je největší ze všech, které jsme kdy stavěli. S takovým se setkáte na málokteré lodi,“ tvrdí projektant Philip Genotte.

Disney Dream už míří na Bahamy (zdroj: ČT24)

Viceprezident firmy Meyer Werft Frank Detteer:

„Raritou je 233 metrů dlouhý tobogán Aqua Duck s průhlednými stěnami, který se v jednom místě vychyluje i nad mořskou hladinu.“

Kolos během třídenních až pětidenních plaveb cestující odváží na Bahamy. Zájemci zaplatí za osobu a noc od dvou stovek do jednoho tisíce dolarů. „Je to bezesporu jedinečná a průkopnická loď. Tady se sen stal skutečností,“ uvádí pyšně prezident Disney Cruise Line Karl Holz.

Disney Dream rozšířila flotilu dvou plavidel společnosti. Proti těm předchozím je ale téměř dvakrát větší. Sama však dlouho nezůstane. Další obří plavidlo Disney Fantasy vypluje na moře už v roce 2012. Obě nové lodě firmu vyjdou na 1,5 miliardy dolarů.