Dražitelé se o průhledné šaty snoubenky prince Williama poprali

Londýn - Průhledné šaty, ve kterých Kate Middletonová v roce 2002 okouzlila prince Williama, vydělaly miliony. Neznámý kupec za ně v aukci zaplatil 78 tisíc liber, v přepočtu zhruba 2,2 milionu korun. Peníze půjdou na dobročinné účely. Middletonovou kupec považuje za ikonu. Dojem ještě během studií udělala i na prince. Brzy poté se z nich stal pár a začala dlouhá romance, která je 29. dubna dovede až k oltáři Westminsterského opatství.

Zástupce dražitele Nicka z New Jersey:

„Myslím, že ty šaty jsou kultovní kousek. Je velmi spokojený s nákupem. Bude to skvělý doplněk do jeho sbírky.“

O šaty na místě soutěžili tři až čtyři zájemci, další z nich po telefonu. Když se cena vyšplhala na konečnou částku, v místnosti to vřelo. Nikdo by šaty nepovažoval za zvlášť módní kousek. Navrhla je Charlotte Toddová, která nepracuje v oblasti módy, ale v akváriu. Měla to být sukně, ale Middletonová ji nosila jako šaty, s černým spodním prádlem. Ještě před dobročinnou módní přehlídkou před 9 lety, kdy je Kate poprvé oblékla, stály 840 korun. Jejich cena se na 2,2 milionu korun vyšplhala nejspíš díky královské svatbě.

Jedna ze zájemkyň Carole Liebermanová uvedla, že průhledné oblečení ukazuje, že Middletonová používala agresivní taktiku, aby získala nejzajímavějšího muže na Saintandrewské univerzitě. Psychiatrička Liebermanová před aukcí řekla, že hodlá o šaty bojovat poté, co koupí další kousky, včetně noční košile Wallis Simpsonové, rozvedené Američanky, která odlákala krále Eduarda VIII. z trůnu. Šaty Middletonové prý chtěla koupit, protože je typicky „hodná holka, co použila zbraně špatné holky, aby si chytila svého prince.“ Vydražily se i troje šaty Williamovy matky princezny Diany.