Umění reforem - kdy jim bude konec?

Praha - Tématem nového pořadu Interpelace s ekonomem Tomášem Sedláčkem bude tentokrát Umění reforem. Diskusní setkání bude vysílat ČT2 živě dnes od 16:00 hodin stejně jako před měsícem z Nové scény Národního divadla. Pozvání na pódium Nové scény Národního divadla přijali z politiků Miroslav Kalousek a Vladimír Špidla, jejichž úkolem bude mluvit o reformách bývalých i plánovaných.

Problematika reforem se jeví jako naléhavé, ale zároveň málo čitelné a zprofanované téma. „Všichni po ní touží, ale když ji mají, láme krky. Nemluvím o dračicích ani o bájných sfingách, řeč je o reformách. Lze naši společnost vůbec reformovat? A kdy bude reformám konec? Nebo jsme odsouzeni k věčné nespokojenosti a permanentním reformám? A není třeba reformovat vůbec způsob reformování, tedy provést reformu reformy?“, charakterizuje Tomáš Sedláček téma dalšího diskusního setkání.

Tázat se mohou lidé i na internetu

Mezi glosátory se objeví biolog a filozof Stanislav Komárek či mladá politoložka Anna Matušková. Významnou roli hrají v pořadu i bloggeři, kteří za oponou píší své poznámky k průběhu diskuse a snaží se ji zároveň usměrňovat. Dotazy mohou pokládat nejen diváci přítomní v sále divadla, ale i doma u internetu.

Pořad Interpelace s Tomášem Sedláčkem vzniká ve spolupráci s Novou scénou Národního divadla, www.aktualne.cz a FAMU. Vysílat se bude každý 4. čtvrtek v měsíci až do června. Od dubna se stávají interpelace součástí Televizní akademie.