MMR prodalo penzion, dražby budou pokračovat

Praha - Ministerstvu pro místní rozvoj se ve veřejné dražbě podařilo prodat penzion v Albrechticích v Jizerských horách za 2 miliony a 175 tisíc korun. To je o 20.000 korun víc, než činilo nejnižší podání. Kamil Jankovský ahájil výprodej nepotřebného majetku ministerstva pro místní rozvoj. První na řadě byl penzion v Jizerských horách. Další aukci připravuje resort na květen.

Vydražená stavba sloužila dříve ministerstvu jako rekreační středisko. V současnosti ho ale nevyužívá. Nový majitel bude muset v objektu udělat dílčí rekonstrukci. Velký zájem o nákup rekreační chaty nebyl. Do dražby se přihlásil pouze jediný zájemce. Budova i s pozemky tak byla prodaná za vyvolávací cenu.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský považuje dražbu za ukázku průhledného a efektivního prodeje nepotřebného státního majetku. „Navíc se nám podařilo v době převisu nabídky nad poptávkou dosáhnout prodeje za tržní cenu objektu,“ poznamenal šéf MMR.

Dražba majetku MMR (zdroj: ČT24)

Chatou v Jizerských horách to ale nekončí. Ministerstvo chce letos prodat i další majetek. „Ministerstvo pro místní rozvoj se chystá v elektronické akci prodat hotel v Jevanech. Odhadní cena je v tuto chvíli 30 miliónů korun,“ tvrdí mluvčí MMR Jana Jabůrková. Jankovského resort není sám, kdo prodává nemovitosti. Například ministerstvo vnitra už v minulosti zveřejnilo, že chce prodat majetek za miliardy korun, obdobně tomu bylo i na ministerstvu obrany.