Albert v Praze 9 vyhnal myši, může otevřít

Praha - Řetězec Ahold může znovu otevřít svou prodejnu Albert v Praze 9. Povolila mu to dnes Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Ve čtvrtek ji zavřela, protože inspektoři tam pod paletami objevili mrtvé myši a na regálech s balenými potravinami myší trus. Dnes inspekce na místě provedla kontrolu znovu. Všechny nedostatky se provozovateli prodejny podařilo odstranit.

Supermarket Albert, ve kterém včera inspektoři objevili mrtvé myši a na prodejní ploše myší trus, se nachází v Cíglerově ulici nedaleko stanice metra Rajská zahrada. Podle mluvčí sítě prodejen Albert Dany Dvořákové se myši do prodejny dostaly pravděpodobně zvenčí při závozu zboží.

„Při dnešní kontrole provedené v ranních hodinách již provozovna plně odpovídala hygienickým předpisům. Prodejna byla vyčištěna včetně těžko přístupných míst, byly odvezeny odpady a též volně ložené zboží ze čtvrtka,“ uvedl Michal Spáčil z oddělení komunikace inspekce.

Podobný problém řeší prodejci potravin po celé republice. Inspektoři letos v únoru kvůli myšímu trusu uzavřeli také diskontní prodejnu Lidl v Prostějově. Lidl ovšem nedostatky rychle odstranil a už následující den souhlasila inspekce se znovuotevřením prodejny.

Ahold pak stejnou situaci řešil v roce 2005 v Hypernově v Jindřichově Hradci. Inspekce tam tehdy zakázala prodej všech potravin - našly se totiž důkazy, že se hlodavci v prodejně objevují opakovaně.

Vydáno pod