V loterii bude Sazce konkurovat i Synot Tip

Praha – Společnost Synot Tip zhruba od září spustí číselné loterie. Dostala totiž od ministerstva financí povolení k provozování těchto loterií a to již nabylo i právní moci. V současnosti se loteriemi v České republice zabývá především Sazka, která je od konce března v úpadku.

Konkurovat Sazce chce i Fortuna a Chance

Podle mluvčí Synotu Magdy Pekařové je postup společnosti reakcí na aktuální situaci na trhu. Podobně reaguje i sázková společnost Fortuna, která se taktéž snaží urychlit start své loterie. V pondělí 16. května má Fortuna v plánu do prodeje uvést dohromady 1,5 milionu kusů stíracích losů. Pilotní projekt počítá s prodejem losů na tisícovce míst. Tři stovky z nich jsou obchodními místy Fortuny. V polovině července by pak Fortuna chtěla spustit novou číselnou loterii, kterou chce zaútočit na vedoucí pozici Sazky na loterijním trhu. O loterijní licenci požádala také sázková firma Chance.

Mluvčí Synotu Magda Pekařová:

„V první fázi využijeme 1 200 terminálů ve sběrnách kurzových sázek a sport barech společnosti Synot Tip. Postupně pak plánujeme síť rozšířit i na další obstaravatele, až na 4 000 terminálů.“

Společnost Synot Tip patří do holdingu Synot, jehož zakládající a řídící organizací je společnost Synot W. Ta vznikla v roce 1991 a dnes patří k největším distributorům loterijních zařízení v České republice. Vedle loterijního průmyslu holding podniká i v řadě jiných oborů.