CK Fischer kupuje lyžařského specialistu Nev-Damu

Praha - Na českém trhu se rodí nový turistický gigant. Cestovní kancelář Fischer koupila cestovku Nev-Dama. Ta se specializuje na lyžařské zájezdy. Obchod musí ještě posvětit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. To by podle předsedy představenstva CK Fischer Miloše Vyhnala mělo trvat přibližně dva měsíce. Celkovou sumu akvizice společnost neuvedla, podle informací médií se pohybovala kolem 150 milionů korun.

Vznikem nového cestovního impéria ani jedna ze značek nezanikne. Lidé si dále budou moci kupovat dovolenou jak u cestovní kanceláři Fischer, tak u Nev-Damy. To, že značka Nev-Dama nezanikne, potvrdil i  výkonný ředitel cestovní kanceláře Fischer Jiří Jelínek. Firma je největší ve svém oboru na českém trhu.

Nové spojení má do společnosti přinést vyšší zisky 

Reportáž Hany Vorlíčkové (zdroj: ČT24)

Spolumajitel firmy Nev-Dama Tomáš Dimun:

„Jejich nabídka byla po finanční stránce velmi zajímavá, ale šlo nám zejména o to, abychom si do budoucna udrželi tu síť poboček, kterou už máme.“

Cestovní kancelář Fischer je členem finanční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka. Ten si od propojení slibuje vyšší zisky. Právě ty v posledním roce cestovkám po celém Česku klesají. CK Fischer ani Nev-Dama nejsou výjimkou. V prvním případě klesl zisk přibližně na polovinu, ve druhém byl propad ještě vyšší.

Šéfové cestovní kanceláře Fischer ale u spojení s Nev-Damou nekončí. V hledáčku už mají další firmy, které by se do skupiny hodily. „Pokud bychom měli investiční nabídku, která se zabývá například exotikou nebo VIP klientelou, určitě bychom to zvažovali,“ uvedl Vyhnal.

Spojení cestovních kanceláří Fischer a Nev-Dama je zatím největším na českém turistickém trhu. Loni sice oznámila turecko-americká skupina Odien, které patří i Čedok, že koupí cestovku FIRO-tour, žádost o propojení ale dosud na antimonopolní úřad nedošla.