Ceny benzinu v uplynulém týdnu nepatrně klesly

Praha - Během uplynulého týdne ceny pohonných hmot klesly, ovšem jen nepatrně. Nejprodávanější benzin Natural 95 u čerpacích stanic zlevnil o dva haléře na průměrných 35,35 koruny za litr. Motorová nafta byla levnější o čtyři haléře na 34,59 koruny za litr, jak vyplývá z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Nejvíce šla dolů cena benzinu Special 91, a to o osm haléřů na průměrných 33,74 koruny za litr. Levnější byl také plyn LPG, jeho cena klesla o dva haléře na průměrných 17,37 koruny za litr.

Podle analytika Petra Čermáka ze společnosti Colosseum ceny u čerpacích stanic reagovaly na zdražení benzinu a nafty na burze v Rotterdamu. V průběhu minulého týdne ale klesla cena ropy, což by mělo přinést mírné zlevnění. Dodal, že zlevňování pohonných hmot zbrzdí oslabení kurzu koruny vůči dolaru.

Podle pondělních údajů společnosti CCS ceny benzinu v předchozím týdnu rostly a stále se držely na rekordních hodnotách. Natural 95 zdražil o 17 haléřů na 35,23 koruny za litr. Průměrná cena nafty se snížila o čtyři haléře na 34,45 koruny za litr.