Italská značka Missoni otevřela další proužkovaný hotel

Kuvajt - Italská značka Missoni, známá hlavně navrhováním oděvů se rozhodla vstoupit do světa hoteliérů. V Kuvajtu totiž otevřela vlastní hotel. Doufá, že se jí nové podnikání vyplatí. Expanze do jiných odvětví se totiž zavedeným značkám zatím osvědčuje. Slibuje si proto, že ji v zemi ropných magnátů potká úspěch.

Zakladatelka módního domu Missoni Rosita Missoni:

„První butikový hotel jsme otevřeli v Edinburghu. Pak jsme si řekli, že další pobočku musíme dát na nějaké místo s atmosférou letoviska. Někam, kde je moře a hodně slunce.“

Hotel Missoni nabízí pohodlí v pokoji s designován nábytkem a typicky pruhovaným vzorkem. Z hotelu tak módní dům udělal součást svojí módní značky podobně jako například italští návrháři oblečení do značek Giorgio Armani nebo Moschino. A movití byznysmeni a bankéři si luxus rádi dopřejí. Během služebních cest jsou totiž čím dál náročnější, a rádi si tak za noc v butikovém hotelu připlatí.

Missoni otevřela hotel v Kuvajtu (zdroj: ČT24)

Na Blízký východ se vracejí peníze

Pro módní dům Missoni, který loni na svých prodejích vydělal v přepočtu půl druhé miliardy korun, je orientace na Blízký východ logická. Po dvou letech se sem totiž vrací investoři, a v hlavních městech je opět vidět pohyb peněz. „Lidé, kteří se tu ubytují, hledají určitý životní styl. Stejně jako v první pobočce očekáváme hlavně mladší klienty. Nejsou to jen bankéři, ale také třeba lidé, kteří obchodují s uměním,“ tvrdí výkonný ředitel Rezidor Hotel Group Kurt Ritter.

Značka začala být slavná v padesátých letech. Manželé Missoniovi popularitu vybudovali na pletených modelech. Dnes sází na zákazníka, který nechce jen oblečení, ale celý životní styl. Další pobočky Hotelu Missoni mají v příštích dvou letech otevřít v Ománu, Brazílii a Turecku.

  • Interiér hotelu Missoni zdroj: www.hotelmissoni.com http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2594/259398.jpg
  • Pokoj v hotelu Missoni zdroj: www.hotelmissoni.com http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2594/259396.jpg
  • Koupelna v hotelu Missoni zdroj: www.hotelmissoni.com http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2594/259395.jpg