Sazka vyplatila 67milionový Jackpot

Praha - Dokonce s předstihem dnes loterijní společnost Sazka vyplatila další letošní Jackpot Sportky ve výši více než 67 milionů korun. Informaci uvedla mluvčí insolvenčního správce Lenka Tichá s tím, že tržby společnosti i nadále rostou. Přestože podle ní trend jejich zvyšování lehce zpomalil, nárůst lze pozorovat ve všech hlavních hrách.

Tichá zdůrazňuje, že se stále výrazně zvedají tržby u Euromiliónů, kde zřejmě sázející láká Jackpot 138,9 milionu korun. Výrazně rostou i tržby Sazka Expres. Na tržbách se až 2,5 milionu korun denně podílí obnovené dobíjení předplacených karet, a to i přes skutečnost, že prostřednictvím terminálů Sazky lze dobíjet pouze kredit pro Telefónicu O2.

Sazka těží především z koncertů

Sazka zaznamenala až 60procentní nárůst díky prodeji vstupenek, a to především z očekávaného koncertu kapely Rammstein. „Nárůst tržeb očekáváme i nadále. Sazka tento týden zapojila dalších více než 500 terminálů do sítě. Lidé si teprve opětovně zvykají na dobíjení předplacených karet a věříme, že se pozitivně do nárůstu promítne i právě probíhající rozhlasová a TV mediální kampaň,“ dodala mluvčí Josefa Cupky.

Z problémů Sazky těží ostatní sázkové kanceláře. Například Tipsport dnes oznámil, že spustí 11. července vlastní číselnou loterii Tipsportca. Číselnou loterii připravují i sázkové kanceláře Fortuna, Synot Tip a Chance. Fortuna spustila 16. května prodej stíracích losů, za měsíc jich na 800 prodejních místech prodala 400 tisíc.

Kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena se Sazka dostala do insolvence a následně do konkurzu. Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.