Loterie Euromillions láká na nejvyšší jackpot

Londýn - Loterie Euromillions hlásí tento týden vůbec nejvyšší jackpot, celkem 152 milionů eur. Vyhrát v losování přitom tento pátek může kdokoli z celkem deseti evropských zemí. Pokud mimořádnou sumu získá jediný sázející, překoná i rekord z roku 2010. Po jedenácti losovacích kolech bez výherce je teď šance vyhrát jackpot zhruba 1:100 000 000. Navíc z výhry v Euromilionech se už nemusí platit žádná daň.

Mnoho sázejících ze Španělska, Francie nebo třeba Velké Británie si dokáže jasně představit, jak by využili stamilionové výhry. Chtějí odejít ze zaměstnání, splnit si životní sen nebo pomoci rodině. „Chtěl bych vyhrát a úplně změnit svůj život. Založil bych firmu, přibral projekty a najal si lidi, kteří potřebují práci,“ říká sázející Nijola Blachard.

Noční vrátný Orhan Kartal o možné výhře v loterii:

„Mohl bych si dovolit žít normální život. Měl bych konečně pořádnou střechu nad hlavou. Už dlouho totiž bydlím v chráněném bydlení. První, co bych udělal, kdybych vyhrál, by bylo odtamtud odejít.“

Euromillions (zdroj: ČT24)

V okamžiku, kdy se hraje o rekordní jackpot, sázejí i lidé, kteří obvykle nemají peníze navíc. Za tiket v hodnotě dvou eur nebo dvou liber lze na jackpot dosáhnout jenom správnou kombinací pětičíslí a šťastného čísla. A díky počtu lidí, kteří v deseti zemích Evropské unie soutěží, se nejvyšší odměna vyšplhá na vysokou částku i třikrát do roka.