Už i v Londýně si můžete koupit zlato z automatu

Londýn – Britská metropole má novou atrakci, firma Gold to Go tam totiž umístila další z automatů, které vydávají zlato. Zájemci si tak mohou v jednom z nákupních center zakoupit zlatý slitek podobně jako kávu nebo obloženou bagetu. Jen je to místo několika mincí bude stát v přepočtu 1 200 korun.

Automat na zlato může být poslední záchranou, pokud někdo shání narozeninový dárek na poslední chvíli, spíše jde ale o formu investice. Finanční trhy totiž stále neopustila pokrizová nejistota a ceny drahých kovů zůstávají vysoké. 

Automat teď přijímá jen hotovost, v budoucnu by měl ale přijímat i platební karty, což ještě zvýší jeho využitelnost. „Cena zlata si vede dobře posledních několik let. A my si myslíme, že ještě poroste. Není to jediný způsob, jak investovat, ale může to být dobrá pojistka proti inflaci,“ podotkl obchodní zástupce společnosti Gold to Go

Automat aktualizuje cenu zlata za trojskou unci každých deset minut v závislosti na cenách na světových trzích. Společnost už jich 17 rozmístila třeba v Dubaji nebo Německu a zatím si to pochvaluje jako dobrý podnikatelský nápad.