Česko mělo poprvé zástupce v designerské soutěži v Berlíně

Berlín - Na dva tisíce mladých talentů bojovalo v designerské soutěži „Triumph Inspiration Award“. Do finále v Berlíně se jich dostalo jenom pár. Vítěz získává kromě peněz i možnost stát se součástí módního průmyslu. Letos se poprvé zúčastnili i Češi. Sedmatřicet návrhářů během finálového večera předvedlo svá díla na téma „125 let oslav ženské krásy“.

Krásné modelky, mladí talentovaní lidé a spodní prádlo - to je čtvrtý ročník celosvětového finále „Triumph Inspiration Award“. „Jsou tu mladí návrháři z celého světa a design modelů je velmi zajímavý,“ řekla Ellen von Unwerthová, německá fotografka a porotkyně.

Lily Coleová, topmodelka:

„Myslím si, že je zde mnoho zajímavé a tvůrčí energie, což se promítá do módy. Vznikají tak nové nápady. Je tady více umělců a spisovatelů než v jakékoliv jiném městě na světě.“

Reportáž Jany Pešlové (zdroj: ČT24)

Mezinárodní porota složená například z topmodelky Heleny Christensenové nebo čínské popové zpěvačky Coco Lee vybrala jako vítězku mladou designérku z Maďarska.

Oceňovala hlavně vzhled, jedinečnost a kvalitu provedení. Vítězka obdržela 15 tisíc euro a její návrh se bude v obchodních řetězcích firmy prodávat po celém světě.