Cupka: Hušák v Sazce možná ještě neskončil

Praha - Vrchní soud může svým rozhodnutím umožnit bývalému řediteli Sazky Aleši Hušákovi její znovuovládnutí. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to připustil konkurzní správce loterijní společnosti Josef Cupka. Ten Hušáka z funkce odvolal již 7. června. Právní zástupce bývalého šéfa Sazky František Šejnost ale platnost odvolání zpochybnil.

Právní zástupce Šejnost chce nechat přezkoumat kromě platnosti Hušákova odvolání i postup Městského státního zastupitelství v Praze, které navrhlo vrchnímu soudu potvrdit rozhodnutí o vyhlášení konkurzu nad Sazkou. Šejnost sdělil, že podá podnět k přezkoumání k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze. 

Josef Cupka, konkurzní správce Sazky: 

„Bude záležet na tom, kam by to Vrchní soud vrátil, o kterém z odvolání by rozhodl. Je tu odvolání proti schůzi věřitelů, ale i odvolání proti přezkumu a podobně. O těch by musel městský soud rozhodovat znovu, takže bychom se dostali do stavu, podle daného rozhodnutí, že by se pan doktor Hušák vracel na nějakou pozici. Na jakou, bude záležet na soudním verdiktu.“

V konkurzu je loterijní společnost od 30. května na základě rozhodnutí pražského městského soudu. Hušák a společnosti E-Invest a Gladiolus se proti jeho verdiktu odvolali.