Uplynulé dny se nesly ve znamení drahého benzinu

Praha - Tuzemští řidiči zaplatili v uplynulém týdnu u čerpacích stanic opět více, ceny všech druhů pohonných hmot totiž v Česku rostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil v průměru o 60 haléřů na 35,30 koruny za litr. Cena motorové nafty se zvýšila o 68 haléřů na 34,88 korun za litr, jak dnes uvedl Český statistický úřad. Benzin Special 91 byl dražší o devět haléřů, řidiči ho v průměru kupovali za 34,03 koruny za litr. Cena plynu LPG stagnovala na průměrných 16,95 koruny za litr.

Podle analyků ceny pohonných hmot budou v následujících dnech stagnovat či jen velmi mírně klesat. Hlavní vliv na zdražování mají rostoucí ceny ropy. Ve prospěch motoristů naopak hraje rostoucí kurz koruny vůči dolaru.

Podle středečních údajů společnosti CCS sice spadly ceny pohonných hmot z letošních maximálních hodnot, stále se však udržovaly velmi vysoko. Benzin Natural 95 stál v průměru 35,22 koruny za litr, za uplynulý týden zdražil o 36 haléřů. Nafta se prodávala za 34,57 koruny za litr, což bylo o 37 haléřů více než před týdnem.

Vydáno pod