Nejlepší honorář si loni vybojoval Leonardo DiCaprio

Los Angeles - Hollywood má nového krále, alespoň co se týče platu. Nejvíce peněz si z herců za poslední rok vydělal Leonardo DiCaprio, jehož účet se rozrostl o zhruba jednu a čtvrt miliardy korun. Z trůnu tak sesadil Johnnyho Deppa. Herečkám vládnou Angelina Jolie a Sarah Jessica Parker s více než půlmiliardovými příjmy, jak vyplývá z každoročního žebříčku magazínu Forbes.

Leonarda DiCapria vynesly na vrchol filmových gáží zejména dva filmy - Prokletý ostrov a Počátek. Herec si odnesl 77 milionů dolarů, navíc snímky producentům vydělaly 1,2 miliardy dolarů. Loňský vítěz žebříčku Johnny Depp se musel spokojit s 50 miliony dolarů, tedy zhruba 850 miliony korun. Vděčí za ně hlavně kapitánu Jacku Sparowovi ze čtvrtého dílu Pirátů z Karibiku. 

Třetí největší honorář ve výši 40 milionů dolarů dostal komik Adam Sander. Will Smith si přišel na 36 milionů dolarů a Tom Hanks pak vydělal o milion méně. 

Mezi herečkami se o první místo dělí Angelina Jolie a Sarah Jessica Parker. Obě si za poslední rok vydělaly 30 milionů dolarů. Jen těsně zaostaly Jeniffer Aniston a Reese Witherspoon s 28 miliony. Na větší příjmy jsou ale zvyklé zpěvačky. Například Taylor Swift si přišla na 45 milionů dolarů, Beyoncé pak na 35 milionů. 

Ikony Hollywoodu a jejich platy (zdroj: ČT24)

Nikdo ale nepřekonal fenomén jménem Lady Gaga, jejíž turné vyneslo 90 milionů dolarů, tedy přes 1,5 miliardy korun. Podle Forbesu je i nejvlivnější osobností showbussinesu, která má jen na Facebooku zhruba 32 milionů fanoušků. Vystřídala tak Oprah Winfrey, která se svou světoznámou talk show už skončila.