Největším akcionářem Orca se stanou fondy kolem Morgan Stanley

Praha – Největším akcionářem developerské společnosti Orco Property Group se stanou fondy kolem společnosti Morgan Stanley Real Estate Investing. Po privátním úpisu tří milionů akcií budou fondy ve společnosti vlastnit přibližně 18,7 procenta akcií. Finanční podrobnosti celé transakce, o níž dnes informovalo Orco, ale nebyly oznámeny.

Za zmíněné akcie fondy zaplatí prostřednictvím příspěvků svých podílů ve společnostech Orco Germany a Endurance Real Estate Fund. Orco pak zvýší svůj podíl ve společnosti Orco Germany na zhruba 87,3 procenta akcií. Adekvátně zvýší i podíly ve fondech ze skupiny Endurance Real Estate Fund.

„Společnost Orco Property Group postoupila se strategií, která počítá s upevněním kontroly nad portfoliem Orco Germany zaměřeným na investice v Berlíně. Je to součást strategie Orka zaměřit se na činnost ve čtyřech městech, a to v Berlíně, Praze, Varšavě a v Budapešti.“

Orco se v posledních letech potýkalo s vysokým zadlužením. Kvůli dluhům se nacházelo přes rok v režimu soudní ochrany před věřiteli. Loni v květnu ale obchodní soud v Paříži schválil firmě obchodní plán, který zahrnuje splacení dluhu společnosti do roku 2020.