Firmy mohou žádat o dotace na rozvoj počítačových technologií

Praha - Dotace až za 1,5 miliardy korun si mohou rozdělit podnikatelé na investice do zakládání nebo rozvoje center pro vývoje softwaru, středisek sdílených služeb nebo datových center. Ministerstvo průmyslu a obchodu totiž vyhlásilo prodloužení termínu třetí výzvy programu ICT a strategické služby, ze kterého jsou tyto dotace vypláceny.

Firmy a podniky všech velikostí mohou žádat o dotaci na rozvoj počítačových technologií. Registrace začíná 1. října a skončí až příští rok v polovině ledna. „Každý žadatel může získat dotaci ve výši 1,5 až 100 milionů korun, ve vybraných regionech dokonce 150 milionů korun. Výše dotace se liší v závislosti na velikosti podniku a regionu,“ řekl generální ředitel CzechInvestu Miroslav Křížek.

Do boje o peníze z evropských fondů se navíc mohou přihlásit i ty subjekty, které už v rámci třetí výzvy žádost podaly. Podle ministerstva průmyslu a obchodu už díky programu vznikly stovky pracovních míst. „Zájem o program je vysoký, a to nás spolu s hodnotou takto podpořených projektů přesvědčilo k tomu, abychom program znovu otevřeli pro nové projekty,“ podotkl ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

Program ICT a strategické služby je součástí operačního programu Podnikání a inovace, který má do konce roku 2013 českým podnikatelům rozdělit zhruba 90 miliard korun.

Podnikatelé získají na rozvoj softwaru dotace (zdroj: ČT24)