Makléři se dočkali největší letošní investice do realit

Praha - V posledních dnech proběhla největší letošní realitní investice na českém trhu. Developerská společnost Multi Development prodala za 300 milionů eur (zhruba 7,35 miliardy korun) obchodní centra Nová Karolina v Ostravě a Forum Ústí nad Labem. Novým vlastníkem se podle serveru E15 stal společný podnik retailového fondu Meyer Bergman European Retail Partners I (MBERP) a Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP).

„Multi Development se už před pěti lety rozhodl soustředit na rozvoj nejlepších lokalit ve velkých městech v České republice. Na této transakci vidíme, že se naše strategie vyplácí,“ prohlásil generální ředitel Multi Development pro střední Evropu Ronald Dasbach. „S partnery této transakce chceme spolupracovat i na dalších obchodech v Evropě,“ dodal.

Dokončení obchodního centra Nová Karolina se plánuje na jaro příštího roku. Podle developera je nyní pronajato 85 procent obchodních ploch, celkem nákupní centrum nabídne téměř 60 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných prostor.

neni 16:9
Zdroj: ČT24/nova-karolina.cz

Multi Development dokončil Forum Ústí nad Labem o celkové ploše 27 tisíc metrů čtverečních před dvěma lety. Letos v létě Multi Development prodal zbývající podíl obchodního centra Forum Liberec společnosti Tesco Stores, která už do té doby vlastnila polovinu.