HN: Za krachem Sazky stály i stamilionové „dary“ Hušákovým známým

Praha - Zadlužená Sazka platila tajně stamiliony ročně spřízněným firmám, přes Bestsport posílala podle Hospodářských novin peníze hlavně společnosti Atlanta Safe Martina Ulčáka, dlouholetého přítele Aleše Hušáka. Šéf představenstva Bestsportu teď podává trestní oznámení a případ prošetří policie. Jen v letech 2003 až 2004 totiž Ulčákova firma dostala za poradenství skoro 350 milionů korun.

Nynější šéf Bestsportu Richard Benýšek si myslí, že obchody Atlanty s Bestsportem jsou přinejmenším na hraně zákona. „Podáme trestní oznámení a necháme je prošetřit,“ prohlásil Benýšek. 

Sazka neplatila za konzultace Atlantě přímo, ale půjčovala sesterskému Bestsportu, a ten pak Atlantu vyplácel na základě mandátních smluv. Díky této kličce se odměny podařilo utajit před menšinovými akcionáři. „Jako minoritní akcionáři jsme to nevěděli,“ prohlásil šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl. Podle listu je Ulčák kamarádem bývalých manažerů Sazky Aleše Hušáka a Jana Prádlera.

K pádu Sazky, která se kvůli finančním problémům dostala do konkurzu, tak podle Hospodářských novin nevedly jen dluhy za stavbu libeňské O2 areny, ale také obrovské platby pro spřátelené obchodní partnery. Bestsport, který má stejné akcionáře jako loterijní společnost Sazka, je od května v úpadku.

Vydáno pod