Úraz vám může provětrat peněženku

Praha – Namrzlé chodníky nebo lyžařské sjezdovky – právě tato místa začnou se začnou už zanedlouho stávat dějištěm nejrůznějších úrazů. Proto si Suma sumárum posvítila na úrazové pojištění. Úraz totiž v mnoha případech nemusí být jen o bolesti, která dříve či později přejde, může nás taky dostat do velmi těžké finanční situace.

K problémům se však člověk dostane mnohdy i bez sněhu

„Já jsem se koupala, zazvonil mi mobil. Klasická situace. A nenapadlo mě nic lepšího než z té vany vyběhnout mokrá pro ten mobil. Takže jsem uklouzla a na místě jsem si zlomila, vykloubila nohu. Poležela jsem si 10 dní v nemocnici, byla to operace. A potom jsem byla 2 měsíce doma. Takže moje příjmy vlastně klesly, no… minimálně o polovinu, ne-li víc,“ říká herečka Radoslava Stupková.

Pro tyto případy se vyplatí mít zřízeno komerční pojištění - co to je?

„Tohleto úrazové pojištění je dobré mít sjednáno komplexně. A ono taky tak obvykle sjednáváno bývá. Paní Radka z našeho příběhu má kotník trvale poškozen, tudíž by se plnilo z rizika trvalých následků a i z rizika doby nezbytného léčení. Doba nezbytného léčení je takový základní stavební kámen pro to úrazové pojištění. A za každý den ten poškozený dostane určitou částku, kterou má v pojistné smlouvě,“ sděluje Petr Svoboda z České pojišťovny.

Stačí pár stovek, nebo chcete víc?

Pokud jste zaměstnanec nebo OSVČ, jenž si platí nemocenské pojištění, tak za pobyt v memocnici dostanete pár stovek denně. Když chcete víc, musíte se nechat pojistit u komerční pojišťovny.

  • Všeobecná zdravotní pojišťovna zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/30/2932/293154.jpg
  • Česká pojišťovna autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/25/2483/248207.jpg
  • Pojišťovna Generali autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2685/268407.jpg
  • Podíly pojišťoven autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2665/266420.jpg

Na kolik peněz takové pojištění vyjde?

Je nutno říci, že každá pojišťovna nabízí trochu odlišné podmínky pojištění a s nimi i stejně odlišné ceny. Podmínky závisí na vašem věku, povolání, zaměstnání. Existují i povolání, na která se toto pojištění použít nedá. Je vhodné se informovat o podmínkách u několika pojišťoven, zhodnotit jednotlivé nabídky a poté zvolit tu variantu, která je pro vás nejvhodnější.

Patrik Nacher z B/P.com radí, jak nenaletět

„Myslím, že platí jedno základní pravidlo. Pojišťovat se, když chci já jako klient. Já si tu pojišťovnu najdu, já si to spočítám, já si to na internetu porovnám. Nenechat se zblbnout a zmanipulovat na ulici, přes telefon. Prostě ten klient musí být ten, co si vybírá čas a místo. A ne opačně.“

Vydáno pod