Telefónice propadl zisk skoro o polovinu

Praha – Společnost Telefónica Czech Republic vykázala za tři čtvrtletí čistý zisk 5,8 miliardy korun, což je v porovnání s loňskem pokles o 44 procent. Velký propad způsobila loňská účetní operace, kdy firma zrušila ztrátu ze snížení hodnoty aktiv. V očištěné podobě byl pokles 11procentní. Konsolidované výnosy klesly o šest procent na 38,98 miliardy korun. Výsledky jsou v souladu s očekáváním trhu.

„Jsem rád, že v souladu s naším očekáváním se finanční výsledky ve třetím čtvrtletí zlepšily. Za tímto zlepšením stojí pokračující růst zákazníků v klíčových oblastech, díky němuž jsme překonali růst trhu,“ uvedl místopředseda představenstva a ředitel pro finance Jesús Pérez de Uriguen.

Počet mobilních zákazníků stoupl o půl procenta na 4,88 milionu, z toho o šest procent na tři miliony stoupl počet uživatelů smluvních služeb. Počet provolaných minut v mobilní síti stoupl o 1,3 procenta na 6,65 miliardy.

Telefónica investovala do 3G

Firma proinvestovala 3,69 miliardy korun, což je o jedno procento méně než loni. Investice směřovaly především do rozšiřování pokrytí a zvýšení kapacity mobilní 3G sítě a fixní sítě vysokorychlostního internetu. Na Slovensku směřovaly investice zejména do dalšího rozvoje vlastní sítě v souvislosti se spuštěním služeb na bázi 3G.

Vydáno pod