V Letňanech začíná veletrh Aqua-therm, firem tu bude méně

Praha - Ekonomické problémy ve stavebním sektoru se negativně promítnou do letošního veletrhu Aqua-therm, který začína dnes v pražských Letňanech. Zúčastní se ho asi o 50 firem méně, tedy zhruba o šestinu. Sdělil to manažer veletrhu Jindřich Jirásek. Na veletrhu jsou k vidění novinky v oblasti tepelných čerpadel, klimatizace, bojlerů, kotlů a dalších zařízení pro snížení energetické náročnosti budov.

„Letos máme přes 250 vystavovatelů, což je o něco méně než v loňském roce. Projevila se tak krize ve stavebnictví, která dolehla i na firmy z oblasti technického zařízení budov, jež jsou ve stavebním procesu poslední článek řetězce, a krizi tak ještě nějaký čas odolávaly,“ uvedl Jirásek z pořadatelské agentury Progres Partners Advertising.
   
Návštěvníků čekají pořadatelé na veletrhu stejně jako loni - kolem 35 tisíc, z nichž většinu bude tvořit odborná veřejnost. 

Tématem číslo jedna jsou obnovitelné zdroje

Veletrh je tradičně silně zaměřen na obnovitelné zdroje energie jako slunce či biomasa. Významným tématem bude akumulace elektřiny z obnovitelných zdrojů. Návštěvníci budou mít také možnost dozvědět se aktuální informace v oblasti dotací pro teplovodní kotle.
   
Veletrh na výstavišti v Letňanech začíná dnes a končí v sobotu 26. listopadu. Denní vstupné činí 80 korun.