Škodovka opět ukázala model Vision D

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská Škodovka zveřejnila nové fotky konceptu Vision D, který měl premiéru na březnovém ženevském autosalonu. Vision D je poměrně velký pětidveřový liftback, který připomíná současnou Octavii. Designová studie Vision D má stavět na charakteristických prvcích značky.

Nápadný je dlouhý rozvor a krátké převisy karoserie, které umožnily vytvořit nadprůměrný vnitřní prostor a propůjčit vozu ve spojení s dynamickou linií střechy vysokou dávku optické suverenity. Plynulé napojení pátých dveří spolu s variabilitou interiéru signalizuje promyšlenou funkčnost celého automobilu.

Škoda Vision D
Zdroj: ČT24/Škoda Auto

Automobil je rozměrově větší než Fabia, k jeho výrazným prvkům patří právě klesající prosklené páté dveře, bezrámové boční dveře se zapuštěnými klikami nebo přední maska v lesklé černi s novým logem. To je v tomto případě stříbrné v černém poli.

Vůz s bílým interiérem se zelenými proužky je vybaven například LED displeji na zadních stranách předních sedaček nebo netradičním voličem automatické převodovky.

Koncept Škoda Vision D
Zdroj: ČT24/Škoda Auto

Podle mluvčího firmy Rudolfa Dreithalera jde čistě o studii, která nemá příliš společného s chystaným modelem pod pracovním názvem A-Entry. Tento cenově dostupný vůz, který se má objevit v tomto nebo příštím roce, přitom má mít zhruba stejnou velikost, tedy mezi Fabií a Octavií.